Logo edifici FUE-UJI
Logo FUE-UJI

El projecte Erasmus + START UP for Development publica els seus resultats
Eurofue FUE-UJI

Imagen Noticia

14 de febrer de 2023

La guia didàctica per a les smart cities europees, principal resultat del projecte START UP, coordinat per la FUE-UJI

Després de dos anys d'implementació, el projecte Erasmus+ START UP for Development, coordinat per la FUE-UJI, ha publicat els seus resultats. El projecte ha finalitzat amb l'última reunió del consorci en Türkiye el mes de desembre passat. El principal resultat d'aquest projecte Erasmus+ és una guia formativa entorn del concepte de ciutats/pobles intel·ligents, la finalitat dels quals és la comprensió d'aquest concepte per part dels municipis que implementen solucions intel·ligents en el seu entorn. 

A més de comptar amb la FUE-UJI com a coordinador, el consorci de START UP el formen quatre entitats més de diferents països: la institució privada de formació i turisme Kocatürk Danismanlik (Turquia), l'Associació ARID (Polònia), l'Agència de Desenvolupament Regional i Centre de Suport Empresarial per a Petites i mitjanes empreses (Bulgària) i la Societat sense Ànim de Lucre per al Desenvolupament Innovador Alternatiu (Grècia).

Els resultats del projecte han sigut presentats en els 5 països socis que conformen START UP for Development en els seus corresponents Esdeveniments Multiplicadors. El divendres 28 d'octubre es va celebrar l'Esdeveniment Multiplicador del projecte a Espanya, que va reunir més de 60 participants. Els resultats presentats inclouen la plataforma formativa, totalment gratuïta i accessible des del lloc web del projecte, en la qual s'implementa un curs per a formadors que poden donar als municipis una explicació clara i completa del que signifiquen les ciutats/pobles intel·ligents en el seu entorn específic. 

Durant aquestes sessions, també es van presentar en els diferents països socis els materials formatius desenvolupats: Gestió intel·ligent: Organització governamental, Participació ciutadana, Ús de la tecnologia, Entorn intel·ligent, centrat en sistemes intel·ligents de gestió de la qualitat ambiental per a millorar l'eficiència energètica i la qualitat del medi ambient a les ciutats, Transport intel·ligent – Mobilitat intel·ligent: Aparcament intel·ligent, infraestructura per a carrils bici, targeta intel·ligent i Vida intel·ligent. Aquests mòduls inclouen exemples de casos de bones pràctiques en smart cities i diferents activitats i jocs interactius per a aprofundir i donar suport a l'aprenentatge oferit per cadascun dels mòduls. 

A més d'en aquests esdeveniments multiplicadors, el material formatiu publicat ha sigut difós a través de 5 seminaris web i els Erasmus Days 2022 per a presentar el projecte i els diferents mòduls en tots els països socis, en els quals també s'han realitzat activitats relacionades amb la gestió intel·ligent, el medi ambient, el transport i la vida intel·ligent.

patrons FUE-UJI
empreses i entitats

Posa't en contacte amb nosaltres
t’ajudem a trobar allò que necessites

Nela
Nela Gómez

Telèfon: 964 38 72 08
nela@fue.uji.es

Anna
Anna Tolosa

Telèfon: 964 38 72 19
anna@fue.uji.es

María Ventura
María Ventura

Telèfon: 964 38 72 06
maria@fue.uji.es

Raquel
Raquel Adanero

Telèfon: 964 38 72 05
raquel@fue.uji.es

Miguel Ángel
Miguel Ángel M.

Telèfon: 964 38 72 13
mmoline@fue.uji.es

Siguenos

Instagram Facebook twitter linkedin youtube

Altres webs de la FUE-UJI

elfue.com
EuroFUE-UJI
InnovaUJI