Logo edifici FUE-UJI
Logo FUE-UJI

XXVI Congrés Internacional de Turisme Universitat – Empresa
Jornades FUE-UJI

Imagen Noticia

28 de juliol de 2023

25 i 26 d'octubre de 2023 a la Universitat Jaume I

La Universitat Jaume I acollirà els dies 25 i 26 d'octubre el XXVI Congrés Internacional de Turisme Universitat – Empresa.
 
Aquest esdeveniment es consolida com el fòrum amb major tradició i arrelament dins del panorama nacional especialitzat en turisme. La seua pròxima edició porta per títol «L'experiència turística com a clau d'èxit» i analitzarà les últimes tendències i oportunitats en el turisme d'experiències, una indústria que cada vegada cobra més rellevància a tot el món. El turisme d'experiències és l'oferta d'activitats turístiques que permeten als visitants involucrar-se en les comunitats locals i participar en activitats culturals i d'oci, la qual cosa els brinda una experiència autèntica i única. Aquest tipus de turisme s'enfoca a oferir als visitants una mica més que simplement allotjament i transport, una experiència que els permeta conéixer la cultura i l'estil de vida de la regió que visiten.
 
El turisme d'experiències s'ha convertit en una alternativa interessant per als viatgers que busquen experiències autèntiques i memorables en els seus viatges. En l'actualitat, els turistes desitgen conéixer els destins de manera més profunda, interactuant amb els locals i aprenent sobre la seua cultura i tradicions.
 
En aquest sentit, el turisme d'experiències no sols beneficia als turistes, sinó també a les comunitats locals. En involucrar a les comunitats en l'oferta d'aquestes experiències, se'ls brinda l'oportunitat de mostrar els seus costums i tradicions, la qual cosa ajuda a preservar el seu patrimoni cultural i promou el desenvolupament econòmic de la regió.
 
Durant aquest congrés, s'abordaran temes com la importància de l'autenticitat en la creació d'experiències turístiques, la integració de la tecnologia en la planificació i el disseny d'experiències turístiques, i la creixent demanda de viatges responsables i sostenibles.
 
El turisme d'experiències pot ser una eina per a promoure el desenvolupament sostenible. En oferir opcions que involucren la conservació de la biodiversitat i els recursos naturals, es contribueix a la preservació del patrimoni natural i cultural de les regions visitades.
 
Rafael Lapiedra Alcamí, catedràtic del Departament d'Administració d'Empreses i Màrqueting de l'UJI i director del Congrés, ha assenyalat la necessitat de posar el focus en un model de creixement sostenible per a la indústria del turisme. «En el context actual, en el qual la sostenibilitat és un tema fonamental, els turistes busquen cada vegada més opcions que siguen respectuoses amb el medi ambient i que promoguen el desenvolupament econòmic de les comunitats locals sense afectar la seua cultura i medi ambient».
 
 
Aquesta trobada és una iniciativa de la Universitat Jaume I que compta amb el patrocini del Patronat Provincial de Turisme de Castelló i la col·laboració de l'Agència Valenciana del Turisme de la Generalitat Valenciana. Es tracta d'un esdeveniment que, des dels seus inicis, l'any 1998, compta amb la col·laboració de la FUE-UJI en el Comité Organitzador.
 
Més informació: www.fue.uji.es/turismo

patrons FUE-UJI
empreses i entitats