Logo edifici FUE-UJI
Logo FUE-UJI

L'UJI impulsa una jornada de transferència de coneixement amb AVA-ASAJA
R+D+I FUE-UJI

Imagen Noticia

22 de setembre de 2022

Els participants van realitzar propostes innovadores per a afrontar els reptes del sector agrícola

La Universitat Jaume I pretén fer arribar de manera efectiva a la societat l'oferta tecnològica i de serveis de les seues investigadores i investigadors i aconseguir millorar la interacció amb l'entorn socioeconòmic perquè el coneixement i la tecnologia generats per l'UJI servisquen per a superar els problemes i reptes que aquest entorn ha d'afrontar.

En aquesta línia, i per iniciativa del Vicerectorat d'Innovació, Transferència i Divulgació Científica, s'ha celebrat una jornada de dinamització entre alguns grups d'investigació de l'UJI i membres de l'Associació Valenciana d'Agricultors, AVA-ASAJA.

A la trobada, que sorgeix d'una primera visita realitzada fa uns mesos a la finca experimental d'AVA-ASAJA, Finca Sinyent, han assistit el vicerector d'Innovació, Transferència i Divulgació Científica de l'UJI, David Cabedo; el secretari general d’AVA-ASAJA, Juan Salvador Torres; la gerent de la FUE-UJI, Gloria Serra; el responsable de l'associació a Castelló, José Vicente Guinot; la técnico del área de Transferencia de I+D y proyectos de innovación de la FUE-UJI, Lucía Pallarés; y el técnico de la Oficina de Cooperación en Investigación y Desarrollo Tecnológico de la UJI (OCIT), César Viudez.

La jornada ha servit per a presentar la labor de destacats investigadors de l'UJI pertanyents al Departament de Biologia, Bioquímica i Ciències Naturals. Els representants d’AVA-ASAJA han pogut conèixer de primera mà els projectes i solucions innovadores en els quals es treballa des de la Universitat i plantejar els desafiaments als quals s'enfronta el sector agrícola, com ara la digitalització, l'ús d'eines i tècniques sostenibles o la pervivència de tècniques de cultiu tradicionals, entre altres.

La cita celebrada avui és una iniciativa de l'UJI, organitzada i dinamitzada a través de la Fundació Universitat Jaume I-Empresa.

Els grups investigadors que han participat en les sessions han sigut el grup BBuji de Bioquímica i Biotecnologia, grup MCAgA de Millora de la Qualitat Agroalimentària, CPMB-Protecció de Cultius i Biologia Molecular, grup MICS-Senyalització Cel·lular i Integració Metabòlica i el grup d'Ecofisiologia i Biotecnologia.

Les qüestions abordades s'han centrat en els reptes de l'agricultura ecològica, tècniques per a combatre plagues i mitjans biològics i la possibilitat de replicar una finca experimental com la Finca Sinyent a la província de Castelló.

Més informació ACÍ

patrons FUE-UJI
empreses i entitats

Posa't en contacte amb nosaltres
t’ajudem a trobar allò que necessites

Begoña Andrés

Telèfon: 964 38 72 07
investigacion@fue.uji.es

Siguenos

Instagram Facebook twitter linkedin youtube

Altres webs de la FUE-UJI

elfue.com
EuroFUE-UJI
InnovaUJI