Logo edifici FUE-UJI
Logo FUE-UJI

Inauguració III Congrés de Dret Concursal i Societari
Jornades FUE-UJI

Imagen Noticia

23 de setembre de 2021

Es consolida com una trobada de referència en l'àmbit nacional

Impulsat pel Col·legi d'Economistes de Castelló, Trademat Europe i el Patronat Provincial de Turisme de Castelló, el III Congrés de Dret Concursal i Societari s'ha inaugurat a Benicàssim amb més d'un centenar d'assistents en una edició presencial que ha centrat el debat en l'anàlisi del recent Avantprojecte de llei de reforma del text refós de la llei concursal.

L'alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués; el degà-president del Col·legi d'Economistes de Castelló i director del congrés, Jaime Querol, i la gerent de la Fundació Universitat Jaume I-Empresa, Gloria Serra, han sigut els encarregats d'inaugurar el congrés.

L'alcaldessa de Benicàssim ha valorat la labor duta a terme per la Universitat Jaume I i la Fundació Universitat Jaume I-Empresa, «per l'organització d'aquest congrés, però, sobretot, pel seu ferm compromís amb l'excel·lència i la seua aposta per la formació contínua com a eina fonamental per a millorar la competitivitat dels nostres professionals. I per descomptat, el meu agraïment per pensar, per confiar, novament en Benicàssim per a ser seu d'aquest congrés».

«La justificació d'aquesta edició ve donada, en primer lloc, per complir-se un any des de l'entrada en vigor del Text refós de la llei concursal, la qual cosa permetrà debatre en profunditat sobre aquest primer aniversari de vigència de la norma, al mateix temps que servirà per a analitzar la regulació concursal i societària “d'emergència”, dictada a conseqüència de la COVID-19», ha indicat Jaime Querol, degà-president del Col·legi d'Economistes de Castelló.

Per part seua, Gloria Serra, gerent de la FUE-UJI, ha apuntat que «estar celebrant ja una tercera edició del Congrés de Dret Concursal i Societari és una mostra del gran interès que desperta aquesta branca del dret mercantil i una prova que s'ha convertit en una trobada consolidada, un referent en els fòrums sobre aquesta temàtica en l'àmbit nacional».

En la primera de les taules redones, magistrats del mercantil i professionals del dret i l'economia han tingut ocasió de debatre sobre un text que ha causat una enorme preocupació entre els sectors afectats, atès que preveu un nou procediment concursal «especial» per a petites empreses, que es tramitaria sense intervenció d'advocat, procurador ni administració concursal. Al llarg de les pròximes sessions de treball també s'abordaran qüestions d'actualitat com són les vies per a agilitar la venda d'unitats productives dins i fora del concurs (prepack), juntament amb altres temes «clàssics», però que continuen conservant molt d'interès pràctic, com és la manera de liquidar eficaçment (i en un temps raonable) els procediments concursals o la problemàtica que generen els crèdits contra la massa en un escenari de «massa limitada», com és, per definició, el concursal.

Aquesta trobada compta amb la col·laboració del Consell General d'Economistes i de l'Ajuntament de Benicàssim, localitat que acull el fòrum des de la primera edició.

Experts juristes i magistrats jutges de jutjats mercantils de diversos punts d'Espanya participen com a ponents al llarg de les dues pròximes jornades.

La Fundació Universitat Jaume I-Empresa s'encarrega de l'organització del congrés, que té com a seu l'Hotel Termas Marinas El Palasiet.

Més informació en la web: www.fue.uji.es/derechoconcursal

patrons FUE-UJI
empreses i entitats

Posa't en contacte amb nosaltres
t’ajudem a trobar allò que necessites

Berta
Blanca Vicente

Telèfon: 964 38 72 53
jornadas@fue.uji.es

Siguenos

Instagram Facebook twitter linkedin youtube

Altres webs de la FUE-UJI

elfue.com
EuroFUE-UJI
InnovaUJI