Logo edifici FUE-UJI
Logo FUE-UJI

Inauguració del XXIX Congrés de la Societat Anatòmica Espanyola
Jornades FUE-UJI

Imagen Noticia

15 de setembre de 2021

.

El XXIX Congrés de la Societat Anatòmica Espanyola ha obert hui les seues portes a la Universitat Jaume I de Castelló davant més de 130 assistents.

A la inauguració han assistit Eva Alcón, rectora de la Universitat Jaume I; Teresa Vázquez, presidenta de la Societat Anatòmica Espanyola; Francisco E. Olucha, director del congrés; Begoña Bellés, directora territorial d'Universitats a Castelló; la regidora de l'Ajuntament de Castelló de la Plana, Pilar Escuder; i la gerent de la FUE-UJI, Gloria Serra.

El congrés, liderat per l'Àrea d'Anatomia de la Universitat Jaume I, es desenvoluparà del 15 al 17 de setembre i comptarà amb 5 conferències plenàries d'especialistes de reconegut renom internacional i 3 taules redones en les quals es debatrà la carrera acadèmica, la docència i la investigació anatòmica.

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha explicat que el XXIX Congrés de la Societat Anatòmica Espanyola «s'obri com a espai en el qual compartir coneixements, experiències i reflexió sobre els desafiaments imminents de l'anatomia, des de les expectatives en el camp de la investigació científica als reptes en l'àmbit docent i la pròpia formació dels anatomistes, científics i docents».

Alcón ha destacat l'elevat nivell de les diferents sessions i dels ponents gràcies al treball del comité organitzador, presidit pel professor Francisco Olucha, i del suport de la Societat Anatòmica Espanyola, una de les societats científiques més antigues d'Espanya, que ha estat ininterrompudament activa els últims 75 anys, però de l'activitat dels quals existeixen referències ja a la fi del segle XIX.

Finalment, s'ha referit «a la importància de la implantació en l'UJI del Grau en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport, estudis en els quals l'anatomia constitueix un eix vertebrador», així com les aportacions des de la Facultat de Ciències de la Salut en un panorama estatal amb un nivell tan alt com l'espanyol.

Teresa Vázquez, presidenta de la Societat Anatòmica Espanyola, ha mostrat la seua satisfacció “perquè podem tornar a estrényer llaços i a impulsar aquesta especialitat, l'anatomia, que a tots ens apassiona. Estic segura que aquest congrés serà un èxit i que tots el recordarem per molt de temps”. 

“Després de molts esforços estem hui inaugurant aquesta trobada, que segur servirà per a realitzar una reflexió profunda de les contribucions que l'anatomia ha aportat, està aportant i en el futur pot aportar a la resolució de crisi com aquesta en la qual estem embolicats” ha indicat Francisco E. Olucha Bordonau, president i membre del Comité Científic del congrés i responsable de l'àrea d'Anatomia i Embriologia Humana de la Facultat de Ciències de la Salut de l'UJI.

Nombrosos professionals, fonamentalment professors d'Anatomia, però també estudiants, participen en aquest fòrum, que compta amb la col·laboració de la Diputació Provincial de Castelló, l'Ajuntament de Peníscola i la Fundació Universitat Jaume I-Empresa en l'organització i secretaria tècnica. El congrés està patrocinat per la Generalitat Valenciana, i les empreses ELSEVIER, Scientific Anatomy Center, Editorial Mèdica Panamericana i Surgical Training. 

Més informació i programa en la web: www.fue.uji.es/anatomiacastellon2021

patrons FUE-UJI
empreses i entitats

Posa't en contacte amb nosaltres
t’ajudem a trobar allò que necessites

Berta
Blanca Vicente

Telèfon: 964 38 72 53
jornadas@fue.uji.es

Siguenos

Instagram Facebook twitter linkedin youtube

Altres webs de la FUE-UJI

elfue.com
EuroFUE-UJI
InnovaUJI