Logo edifici FUE-UJI
Logo FUE-UJI

III Congrés de Dret Concursal i Societari
Jornades FUE-UJI

Imagen Noticia

16 de setembre de 2021

La FUE-UJI s'encarrega de l'organització d'aquest fòrum

El Congrés sobre Dret Concursal i Societari analitzarà el recent Avantprojecte de Llei de reforma del text refós de la Llei concursal 

Els pròxims dies 23 i 24 de setembre 2021 se celebra a Benicàssim el III Congrés de Dret Concursal i Societari. En aquesta ocasió, magistrats del mercantil i professionals del dret i l'economia tindran ocasió d'analitzar el recent Avantprojecte de Llei de reforma del text refós de la Llei concursal. El text ha causat una enorme preocupació entre els sectors afectats, atès que preveu un nou procediment concursal “especial” per a petites empreses, que es tramitaria sense intervenció d'advocat, procurador ni administració concursal. També resulta cridanera la sobreprotecció del crèdit públic que s'observa en l'Avantprojecte, la qual cosa podria convertir en una quimera els plans de reestructuració i l'exoneració del passiu insatisfet per als deutors, que són els objectius que persegueix la directiva (UE) 1023/2019 que pretén incorporar l'Avantprojecte de Llei.

És lògic, per això, que existisca molt interés per debatre sobre aquest Avantprojecte i tractar d'aconseguir conclusions que després puguen ser fetes valdre en la tramitació parlamentària d'aquest.

El Col·legi d'Economistes de Castelló, el Patronat Provincial de Turisme i Trademat Europe patrocinen aquest congrés, que compta amb la col·laboració del Consell General d'Economistes i de l'Ajuntament de Benicàssim, localitat que acull el fòrum des de la primera edició.

La Fundació Universitat Jaume I-Empresa s'encarrega de l'organització del congrés, que preveu abordar qüestions de molta actualitat, com són les vies per a agilitar la venda d'unitats productives dins i fora del concurs (“prepack”), juntament amb altres temes “clàssics”, però que continuen conservant molt interés pràctic, com és la manera de liquidar eficaçment (i en un temps raonable) els procediments concursals o la problemàtica que generen els crèdits contra la massa en un escenari de ”massa limitada”, com és, per definició, el concursal.

Com en edicions anteriors, estaran igualment presents en el debat la insolvència de les persones físiques i el benefici de la segona oportunitat, o els aspectes laborals dins del concurs de creditors, per considerar que continuen generant interés i molts interrogants.

Al costat de panell d'experts sobre últimes novetats de dret societari, es reserva també una taula per a tractar, des d'una visió prospectiva, les reformes actualment en marxa i, des d'una visió desiderativa, les reformes que hauria d'escometre el dret concursal en un futur pròxim.

Experts juristes i Magistrats Jutges de Jutjats del Mercantil de diversos punts d'Espanya participaran com a ponents.

Més informació, programa i inscripcions en la web: www.fue.uji.es/derechoconcursal

patrons FUE-UJI
empreses i entitats

Posa't en contacte amb nosaltres
t’ajudem a trobar allò que necessites

Berta
Blanca Vicente

Telèfon: 964 38 72 53
jornadas@fue.uji.es

Siguenos

Instagram Facebook twitter linkedin youtube

Altres webs de la FUE-UJI

elfue.com
EuroFUE-UJI
InnovaUJI