Logo edifici FUE-UJI
Logo FUE-UJI

Gloria Serra, gerent de la FUE-UJI, participa en el Desdejuni d'Innovació
Notícies FUE-UJI

Imagen Noticia

8 de novembre de 2021

Jornada Castellón Plaza i Port Castelló: Innovació, el gran repte de les organitzacions

Dir que el futur de l'economia i de la societat està lligat a la innovació pot semblar una obvietat. Per això, en un món que es desenvolupa a una velocitat de vertigen, les iniciatives que posen en valor la creativitat i el talent són crucials perquè el sector empresarial s'adapte als constants canvis i construïsca mercats més competitius i dinàmics. Amb aqueixa premissa com a punt de partida s'ha desenvolupat la jornada de treball organitzada conjuntament per Castelló Plaza i l'Autoritat Portuària de Castelló anomenat Innovació, el gran repte de les organitzacions, que ha tingut lloc en la seu de PortCastelló i en el qual responsables i experts de diverses branques empresarials i de l'Administració han deixat palesa la necessitat d'establir sinergies entre el sector públic i el privat per a aconseguir aqueixos "entorns col·laboratius d'innovació contínua", dels quals es van parlar durant el fòrum.

Un exemple de les iniciatives que ja estan en marxa en aquest sentit és el fons de capital Ports 4.0, un model d'innovació oberta corporativa adoptat per Ports de l'Estat i les 28 autoritats portuàries espanyoles al juny de 2020 per a atraure, secundar i facilitar l'aplicació del talent i emprenedoria al sector logístic-portuari espanyol, tant en el vessant públic com en la privada. Pilar Parra, directora corporativa Ports de l'Estat, assenyala en aquest sentit que “la intenció de la institució és ser líders en matèria d'innovació, per això es va crear aquesta eina amb una dotació econòmica de 12 milions d'euros per a incentivar la creació i consolidació de startups o noves línies de negoci que desenvolupen processos innovadors per al sector logístic-portuari, havent-se presentat 13 projectes de Castelló”.

Durant la jornada ha intervingut Gloria Serra, gerent de la Fundació Universitat Jaume I-Empresa (FUE-UJI), que ja ha complit 27 anys. Amb les seues paraules, Gloria advoca “per anar de la mà per a aconseguir aqueixos reptes, tal com exigeixen ja les ajudes Next Generation de la Unió Europea, en consorcis o en una altra mena de societat, i sobretot, aprofitar tota aqueixa massa critica i el talent que existeix en la universitat, el qual cal potenciar”. I posa com a exemple a l'Associació d'Empreses Tecnològiques de Castelló, Xarxatec, “que no competeix, sinó que el seu objectiu és establir mecanismes de col·laboració”

FONT: CASTELLÓN PLAZA

Notícia completa ACÍ

patrons FUE-UJI
empreses i entitats

Posa't en contacte amb nosaltres
t’ajudem a trobar allò que necessites

Berta
Berta Clausell

Telèfon: 964 38 72 11
comunicacion@fue.uji.es

Siguenos

Instagram Facebook twitter linkedin youtube

Altres webs de la FUE-UJI

elfue.com
EuroFUE-UJI
InnovaUJI