Logo edifici FUE-UJI
Logo FUE-UJI

XVII Reunió de Biologia Molecular de Plantes
Jornades FUE-UJI

Imagen Noticia

17 de Gener de 2024

Inscripció oberta

La Reunió de Biologia Molecular de Plantes (RBMP) és un important esdeveniment biennal d'investigació vegetal, obert a científics que treballen en el món acadèmic i en la indústria. Constitueix una excel·lent oportunitat per a l'intercanvi de coneixements i la presentació de novetats i metodològic, ampliant així la visibilitat i promovent l'enriquiment científic col·lectiu i l'establiment de noves col·laboracions potencialment fructíferes.

En l'actualitat, un dels objectius de la investigació en biologia molecular vegetal és satisfer les creixents demandes de l'agricultura i els reptes que el canvi climàtic està plantejant a la producció d'aliments. Per tant, aquesta reunió se centrarà en la investigació fonamental i aplicada tenint en compte les necessitats de l'agricultura i presentant nous avanços en biotecnologia vegetal. Per a aconseguir aquesta finalitat, la reunió compta amb el suport de la plataforma biotecnològica BIOVEGEN.

Com en edicions anteriors, s'encoratja encaridament la participació activa de joves investigadors tant en el comité científic com en la presentació oral dels seus treballs. En aquest sentit, com a regla d'or per a garantir un excel·lent nivell científic, hem convidat a investigadors sèniors de prestigi internacional per a les sessions plenàries. La reunió està plenament compromesa amb la igualtat de gènere, com s'observa en la composició dels comités científic i organitzador.

La XVII RBMP se celebrarà a Castelló de la Plana, una xicoteta ciutat al costat de la mar Mediterrània, amb una arquitectura i gastronomia úniques i un important bagatge històric. El patrimoni històric i artístic de Castelló es reflecteix en els seus nombrosos monuments, que poden admirar-se en un passeig pel seu barri antic. Alguns dels més destacats són la catedral de Santa María, d'estil gòtic; l'ajuntament, d'estil neoclàssic; el Fadrí, el campanar independent de la catedral; el mercat central, d'estil modernista; el palau municipal, d'estil renaixentista; o el Real Casino Antic, d'estil eclèctic. Els museus de Castelló ofereixen una àmplia varietat temàtica, com el Museu de Belles arts, el Museu Etnològic, el Museu de Ceràmica, el Museu de la Taronja o el Museu de la Ciutat, a poca distància del centre de la ciutat. La gastronomia es basa en productes frescos de l'horta, la mar o la muntanya sent els arrossos els plats més populars. Les platges de Castelló són un altre dels seus grans atractius, ja que compten amb una extensió de 8,6 quilòmetres d'arena fina i orada, banyades per la mar Mediterrània.

La XVII RBMP se celebrarà en Castelló de la Plana, en la Universitat Jaume I, del 3 al 5 de juliol de 2024.

Més info ací

patrons FUE-UJI
empreses i entitats