Logo edifici FUE-UJI
Logo FUE-UJI

El projecte Horitzó Europa e-diploma realitza la primera trobada del consorci internacional
Eurofue FUE-UJI

Imagen Noticia

20 de setembre de 2022

La FUE-UJI participa en el projecte como entitat associada a l'UJI

El projecte Horitzó Europa e-diploma sobre formació en línia, coordinat per Inmaculada Remolar, directora de l'Institut de Noves Tecnologies de la Imatge (INIT) de la Universitat Jaume I de Castelló a través del grup d'investigació «Visualització interactiva», ha iniciat la seua activitat amb la primera trobada del consorci internacional, format per nou entitats internacionals que s'han reunit en l'UJI durant aquesta setmana.

El vicerector d'Investigació, Jesús Lancis, qui ha donat la benvinguda als assistents a la trobada, ha destacat el gran treball de recerca realitzat pel INIT en l'àmbit internacional: «El INIT –ha comentat– ha tingut un paper molt important en els dos últims anys, en els quals la universitat pública de Castelló ha aconseguit 11 projectes europeus finançats amb 4,5 milions d'euros per la Comissió Europea, entre ells e-diploma».

Per part seua, la coordinadora del projecte, Inmaculada Remolar, ha agraït durant la seua intervenció la implicació dels socis en el projecte. Segons ha explicat, «e-diploma va nàixer com una idea en el confinament fa uns anys i ha madurat fins a convertir-se en un projecte real gràcies al treball, suport i col·laboració de tots els socis i participants». 

El projecte e-diploma, dotat amb 3 milions d'euros per als pròxims tres anys, es divideix en quatre fases. En la primera, e-diploma examinarà l'actual ecosistema de formació en línia en l'àmbit europeu. Després d'extraure els punts forts i febles, es plantejaran quines tecnologies innovadores poden fer costat a aquest sistema de formació en línia, tant en els nivells formatius de l'ensenyament pràctic preuniversitari (EFP) com en l'ensenyament superior.

La segona fase del projecte es caracteritza per la cocreación de les tecnologies més adequades per als diferents tipus de metodologies educatives, mentre que en la tercera fase es desenvoluparà la plataforma e-diploma, que comptarà amb tres mòduls educatius integrats pels temes Intel·ligència Artificial, Realitat Virtual i Augmentada, Tecnologies Interactives i Tècniques de Ludificació. Aquesta plataforma i el seu contingut formatiu es testaran a través de proves pilot en els diferents països socis del projecte.

Finalment, en la quarta fase del projecte es redissenyarà i es redefinirà la plataforma d'e-learning sobre la base dels resultats obtinguts en les proves pilot. La inclusió, l'accessibilitat i la sostenibilitat són clau en el projecte e-diploma, que crearà un entorn d'aprenentatge electrònic sempre tenint en compte el potencial, les oportunitats, les barreres, l'accessibilitat i els riscos de l'ús de les tecnologies emergents per a l'ensenyament. D'aquesta manera, es crearà un espai segur i inclusiu per a la comunitat educativa.

En la reunió de llançament del projecte ha participat també la Comissió Europea a través d'Ángel M. Fuentes Mateos, research programme officer, qui s'encarregarà del seguiment tècnic del projecte. La resta de participants en la reunió han sigut els integrants del consorci: la Universitat de Tallinn (Estònia), la Universitat Tecnològica de Delft (Països Baixos), la Universitat de Tecnologia i Economia de Budapest (Hongria), la Universitat Politècnica de València (Espanya), INNOGROWTH- Associació Europea per a la Innovació i el Creixement (Bulgària), el centre CSI per a la innovació social (Xipre), la cooperativa de formació i investigació ARIS (Itàlia) i l'empresa Brainstorm Multimèdia (Espanya). La Fundació Universitat Jaume I-Empresa també participa en el projecte com a entitat associada a l'UJI, per a donar el seu suport en les activitats de difusió i comunicació del projecte.

També ha sigut present de manera virtual el comité d'experts internacional integrat per Vladislav Slavov, vicedegà de la Universitat Tecnològica de Sofia (Bulgària); Marini Catiuscia, cap de l'Oficina Europea del Departament de Polítiques, Formació, Ocupació i Internacional en Legacoop Umbria (Itàlia); Ülle Must, directora de desenvolupament en la Junta d'Educació i Joventut d'Estònia; Tobias Llei, professor en la Universitat del Danubi Krems i en la Universitat de Tallinn, i Frédéric Mertens de Wilmars, expert i professor en Temes Europeus i de Gènere amb una àmplia experiència en l'educació superior.

Finalment, les entitats associades com la Diputació Provincial de Castelló (Espanya), CECAP València-Associació Empresarial de Centres de Formació de València (Espanya), Finnovaregio (Bèlgica), RESET-Investigació i Educació d'Apoderament i Transformació Social (Xipre), Florida Centre de Formació (Espanya), Junta d'Educació i Joventut d'Estònia, IES Álvaro Falomir (Espanya), Lliga Regional de Cooperatives i Mútues d'Ombria (Itàlia), Satori Labs (França), Societat de Ciències Informàtiques János Neumann (Hongria), Universitat Tecnològica de Sofia (Bulgària), Universitat Professor Doctor Agafen Zlatarov (Bulgària), Centre de Formació Professional Búlgar-Alemany (Bulgària) i l'empresa Senseglove (Països Baixos) també han pogut traslladar tot el seu suport a e-diploma en aquesta primera reunió de consorci.

patrons FUE-UJI
empreses i entitats

Posa't en contacte amb nosaltres
t’ajudem a trobar allò que necessites

Nela
Nela Gómez

Telèfon: 964 38 72 08
nela@fue.uji.es

Anna
Anna Tolosa

Telèfon: 964 38 72 19
anna@fue.uji.es

María Ventura
María Ventura

Telèfon: 964 38 72 06
maria@fue.uji.es

Siguenos

Instagram Facebook twitter linkedin youtube

Altres webs de la FUE-UJI

elfue.com
EuroFUE-UJI
InnovaUJI