Logo edifici FUE-UJI
Logo FUE-UJI

ECOMAyA impulsa l'agermanament entre Networking Directives i emprenedores de l'Argentina
Eurofue FUE-UJI

Imagen Noticia

27 de setembre de 2022

El projecte contínua promovent l'emprenedoria de la dona

La Fundació Universitat Jaume I-Empresa ha organitzat la Trobada-Debat L'Emprenedoria de la Dona en el sector agroalimentari en el marc de la visita a Castelló de María del Carmen García, coordinadora del projecte europeu de cooperació amb l'Argentina ECOMAyA. La jornada ha comptat amb la participació de l'associació Netwotking Directives Castelló (NDCS). La Universitat Jaume I participa com a sòcia en el projecte ECOMAyA, a través del grup SOGRES, com a experts en l'àrea d'economia circular, juntament amb la FUE-UJI també com a sòcia del projecte i coordinats per Xarxa PROTER (l'Argentina).

La trobada, celebrada el dijous 22 de setembre a la FUE-UJI, ha reunit emprenedores i directives de Castelló, a les quals s'ha presentat el projecte ECOMAyA, «que té com a principal objectiu promoure l'emprenedoria a través d'un programa de microcrèdits per a dones, que els permeta desenvolupar tota una xarxa d'empreses basades en economia circular, especialment al voltant de la producció apícola», tal com ha explicat Gloria Serra, gerent de la FUE-UJI, en l'obertura de la trobada.

María del Carmen García, coordinadora del projecte, ha presentat ECOMAyA en representació de Xarxa PROTER (l'Argentina), entitat coordinadora del projecte. «Aquest projecte és un assoliment important per a Buenos Aires, com el primer projecte finançat per la Unió Europea a la nostra província, i també és de gran importància per a l'Argentina», ha destacat García durant la seua presentació.

NDCS ha sigut representada en la trobada per la seua presidenta, Mónica Boix; Susana Pérez, directora de la signatura de joies Le Cadó; María Bellmunt, directora de Fundació Globalis; Pilar Esquer, directora de la Consultoria Nutricional Habits i Emma Bordills, gerent de la Masia Les Casotes.

Aquesta trobada ha marcat l'inici d'una col·laboració entre emprenedores de Castelló i Buenos Aires a través del projecte ECOMAyA i en forma d'una activitat de mentorització i acompanyament. «Les associades de NDCS tenen el perfil, el coneixement i l'experiència per a desenvolupar aquesta activitat en la qual guiaran a aquestes dones que emprenen per primera vegada, perquè ho facen amb les majors garanties d'èxit», ha assenyalat durant la trobada Nela Gómez, directora de l'Oficina de Projectes Europeus i Internacionals de la FUE-UJI i project manager d’ECOMAyA.

El projecte ECOMAyA, finançat per la Unió Europea en el marc de la convocatòria de cooperació territorial EuropeAid, té una duració de 3 anys. Durant l'any vinent durà a terme diferents activitats per a la creació d'una planta d'extracció de mel a l'Argentina, a més de la capacitació d'emprenedores en matèries d'administració, comunicació i economia circular i la seua mentorització en forma d'agermanament entre emprenedores Castelló-Argentina.

patrons FUE-UJI
empreses i entitats

Posa't en contacte amb nosaltres
t’ajudem a trobar allò que necessites

Nela
Nela Gómez

Telèfon: 964 38 72 08
nela@fue.uji.es

Anna
Anna Tolosa

Telèfon: 964 38 72 19
anna@fue.uji.es

María Ventura
María Ventura

Telèfon: 964 38 72 06
maria@fue.uji.es

Raquel
Raquel Adanero

Telèfon: 964 38 72 05
raquel@fue.uji.es

Miguel Ángel
Miguel Ángel M.

Telèfon: 964 38 72 13
mmoline@fue.uji.es