Logo edifici FUE-UJI
Logo FUE-UJI

Desdejunis de Treball FUE-UJI
Notícies FUE-UJI

Imagen Noticia

15 de novembre de 2021

Emprendiment corporatiu i innovació en les pimes familiars

La Fundació Universitat Jaume I-Empresa ha inaugurat hui un nou cicle de Desdejunis de Treball amb el focus posat en l'empresa familiar com a tema central. 

La FUE-UJI compta amb la Càtedra Ciutat de Castelló, creada en 2017 per la Universitat Jaume I i l'Ajuntament de Castelló, per a dur a terme aquesta iniciativa que persegueix analitzar les característiques i peculiaritats de les empreses familiars, oferir models de gestió propis i impulsar el seu desenvolupament i èxit.

La sessió ha sigut inaugurada per Carmen Lázaro, vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals de l'UJI; acompanyada de Carlos Cabrera, president executiu de la FUE-UJI; i Pilar Escuder, tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Castelló.

“Segons dades de l'Institut de l'Empresa Familiar, s'estima que a Espanya més de 1,1 milions d'empreses són familiars, quasi el 90% del total, i que generen 6,5 milions de llocs de treball. Aquestes xifres avalen la idoneïtat d'establir un fòrum de debat i reflexió com aquests desdejunis de treball i fer-ho des del rigor que aporta la investigació universitària. Una investigació que ofereix diagnòstics, que avança tendències i també exposa bones pràctiques que poden ser incorporades com a elements d'innovació en la gestió empresarial” ha indicat la vicerectora Lázaro.

Per part seua, Carlos Cabrera ha incidit en què “objectiu d'aquestes sessions no és un altre que oferir a les empreses i entitats del Patronat de la FUE-UJI i a un grup d'empreses destacades, un espai on poder debatre temes d'interés i plantejar les inquietuds i necessitats dels nostres sectors econòmics i empresarials cap a una millor interrelació universitat-empresa. Des de FUE-UJI treballem per aconseguir acostar cada vegada més les empreses i la Universitat, per a desenvolupar vies de col·laboració en benefici mutu”.

Pilar Escuder ha posat l'accent en la importància d'analitzar quins són els reptes als quals s'enfronta l'empresa familiar “Aquestes organitzacions s'enfronten a reptes derivats del seu origen, com la gestió de crisi que poden sorgir de les relacions familiars i de conflictes emocionals”.

Juan Ángel Lafuente, director de la Càtedra Ciutat de Castelló, ha sigut l'encarregat de presentar les línies de treball de la Càtedra i de donar pas a la ponent.

Remedios Hernández ha abordat l'emprenedoria corporativa i la innovació en les pimes familiars. Hernández és Doctora per la Universitat de Cantàbria, professora en la Universitat d'Extremadura i experta en empresa familiar. Investigadora amb extensa trajectòria en els camps de l'emprenedoria, estratègia empresarial i famílies empresàries. És directora associada de la revista *European *Journal *of *Family *Business. "Cal treballar en el reconeixement de la importància i singularitat de les empreses familiars en l'economia nacional" ha dit Hernández. L'especialista en gestió empresarial ha donat exemples de *intraempendimiento i de processos innovadors en empreses familiars de diferents sectors. “Les empreses familiars són emprenedores i flexibles. Reaccionen ràpidament gràcies a que la presa de decisions està basada en la família, en general, en poques persones”. “En aquests moments, les pimes familiars afronten l'esforç afegit d'establir les bases de la seua recuperació, després d'una crisi que ha impulsat els seus processos de modernització i digitalització”.

Gloria Serra, gerent de FUE-UJI, ha obert el torn de preguntes donant pas al debat entre els assistents.

La pròxima sessió dels Desdejunis de Treball FUE-UJI tindrà lloc el dimecres 24 de novembre, amb la participació de l'expert en gestió de pimes familiars, Felipe Hernández. Karen *Watkins abordarà el 29 de novembre la planificació de la successió en l'empresa familiar. 

SOBRE LA CÀTEDRA CIUTAT DE CASTELLÓ

La *Càtedra *Ciutat de Castelló, dirigida per Juan Ángel Lafuente, sorgeix d'un conveni entre la Universitat Jaume I i l'Ajuntament de Castelló de la Plana signat al desembre de 2017. La Càtedra té com a objectius generals el foment del talent, la formació, la investigació, la difusió del coneixement i la innovació en l'àmbit geogràfic de Castelló de la Plana.

Tota la informació sobre els Desdejunis de Treball FUE-UJI: L'Empresa Familiar està disponible en la web de la Fundació Universitat Jaume I-Empresa: www.fue.uji.es

patrons FUE-UJI
empreses i entitats

Posa't en contacte amb nosaltres
t’ajudem a trobar allò que necessites

Berta
Berta Clausell

Telèfon: 964 38 72 11
comunicacion@fue.uji.es

Siguenos

Instagram Facebook twitter linkedin youtube

Altres webs de la FUE-UJI

elfue.com
EuroFUE-UJI
InnovaUJI